SpaceX ofera sansa vizitarii ISS

SpaceX ofera sansa vizitarii ISS

martie 15, 2020 Off By Victor

SpaceX, compania detinuta de celebrul miliardar Elon Musk, intentioneaza sa trimita anul viitor trei turisti in vizita la Statia Spatiala Internationala (ISS). Aceasta experienta unica va dura 10 zile si va costa pe fiecare din cei trei aproximativ 55 milioane de dolari.

ISS va deveni obiectiv turistic

SpaceX, care a fost anuntata ca fiind prima companie privata ce a transportat astronauti la Statia Spatiala Internationala (ISS) (castigand cursa in care a intrat cu Boeing, cea mai consacrata companie aeriana din lume), si-a deschis portile pentru turistii doritori de calatorii in spatiul cosmic.

Cetatenii privati ce au calatorit anterior la ISS, erau toti transportati de navele spatiale rusesti, Soyuz. Noua calatorie oferita de SpaceX va fi realizata folosind racheta SpaceX Falcon 9 si capsula Crew Dragon, fiind prima calatorie catre o statie spatiala printr-o companie privata. Compania lui Elon Musk va colabora cu startup-ul Axiom Space, cu sediul in Houston, pentru punerea la punct a tuturor detaliilor acestei calatorii.

Capsula Crew Dragon a companiei SpaceX va lansa primul zbor al echipajului in luna mai a acestui an.

ISS va fi folosita pentru afaceri

Administratia Nationala Aeronautica si Spatiala din SUA (NASA) a anuntat anul trecut ca va deschide statia ISS pentru afaceri. Este chiar planificat sa fie adaugata o noua capsula statiei actuale, capsula capabila sa gazduiasca turistii ce vor sosi in urmatorii ani.

CEO-ul startup-ului Axiom, Michael Suffredini, precizeaza ca zborul istoric cu SpaceX va fi un pas foarte important pentru toate calatoriile spatiale de agrement. Preturile biletelor acestei calatorii, care va dura 10 zile, sunt in jur de 55 de milioane de dolari.

SpaceX este unul dintre cei mai importanti doi jucatori in piata turismului spatial, secondat de compania Blue Origin detinuta de Jeff Bezos, proprietarul Amazon. Compania cu sediul in California a anuntat in februarie ca a inaugurat un parteneriat cu initiativa privind turismul spatial, Space Adventures, pentru a lansa zboruri care vor plimba turisti indrazneti pe orbita Pamantului.