S-a lansat aplicatia PEVAUTO: statul acorda vouchere de 2.000 de euro

S-a lansat aplicatia PEVAUTO: statul acorda vouchere de 2.000 de euro

martie 7, 2018 Off By editor

Primaria Capitalei da startul inscrierii pe aplicatia PEVAUTO. Toti bucurestenii care vor sa isi reinoiasca masina, au sansa sa prinda unul din cele 5.000 de vouchere, fiecare avand o valoare de 2.000 de euro. Inregistrarea in aplicatia PEVAUTO se poate face si pe siteul pmb.ro. Acesta este modul in care se face inscrierea pentru acordarea unui voucher in schimbul autoturismului vechi.

Noul program este adresat atat persoanelor fizice cat si juridice, singurul criteriu de eligibilitate fiind domiciliu stabil in Bucuresti. Se pot inscrie persoane care au varsta minima de 18 ani si sunt proprietari unici ai unor autovehicule uzate. Persoanele care au fost acceptate pentru un voucher trebuie sa nu aiba obligatii de plata la bugetul local sau de stat, acest lucru aplicandu-se si in cazul persoanelor juridice cu sediul social in Munincipiul Bucuresti.

Primaria Capitalei vrea sa elimine pana la 5.000 de vehicule uzate care au un grad mare de poluare. Astfel, se acorda vouchere in valoare de cate 2.000 de RON primilor utilizatori care se inregistreaza in aplicatia PEVAUTO. Cei 5.000 de proprietari norocosi care aleg sa renunte la vechile autovehicule, vor fi afisati pe siteul PMB. Dupa afisarea castigatorilor, acestia au la dispozitie 90 de zile, timp in care trebuie sa caseze si sa radieze din circulatie autovehiculul vechi.

Documentele valide vor fi incarcate pe platforma PEVAUTO. Trebuie sa fie valiate documente doveditoare pentru casare si radiere si alte documente care fac dovada ca proprietarul nu are datorii la bugetul de stat si cel local.
Eco-voucherele pot fi folosite la achizitionarea unui autoturism nou Euro 6, non-diesel, hibride sau electrice. In plus, voucherele pot fi utilizate pentru obiecte electrocasnice si electronice noi, doar daca acestea au clasa energetica superioara. Lista persoanelor inregistrate in aplicatia PEVAUTO va fi publicata pe PMB si va contine codul de la inregistrare, initialele numelui si prenumelui sau denumirea persoanei juridice.