Cum sa mancam sanatos

Cum sa mancam sanatos

aprilie 27, 2018 Off By editor

Sfaturile nutritionale recomandate, bazate pe studii stiintifice, ar putea fi denumite Puțini Carbohidrati + Hrană Reală.

O dietă redusă în carbohidrați scade la minimum zahărul și amidonul, înlocuindu-le cu alimente bogate în proteine și grăsimi sănătoase. „Alimentație reală” înseamnă alegerea alimentelor la care oamenii au avut acces în întreaga lor evoluție. Sunt astfel evitate alimentele procesate, alimentele nenaturale cu substanțe chimice artificiale adaugate. Aceasta nu este o „dietă”. Este o modalitate de a mânca, o schimbare a stilului de viață bazată pe dovezi științifice. Este o modalitate de a mânca care subliniază alimentele pe care oamenii le-au consumat de sute de mii de ani, înainte de revoluțiile agricole și industriale. Acest tip de dietă este dovedit a funcționa mai bine decât dieta cu conținut scăzut de grăsimi recomandată în toată lumea.

Ce să nu mănânci. Ar trebui să limitați următoarele produse alimentare:

Zahăr: zahărul adăugat dă dependență, îngrașă și e o cauză principală a bolilor precum obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare.

Cereale: Evitați cerealele dacă vreti sa pierdeti în greutate, inclusiv pâinea și pastele făinoase. Cerealele cu gluten (grâu, orz, secară) sunt cele mai rele. Cerealele mai sănătoase cum ar fi orezul și ovăzul sunt ok dacă nu trebuie să piardeti în greutate.

Semințe și uleiuri vegetale: ulei de soia, ulei de porumb și altele. Acestea sunt grăsimi procesate cu o cantitate mare de acizi grași Omega-6, care sunt dăunători în exces.

Grasimi trans: Grasimi modificate chimic, care sunt extrem de rele pentru sănătate. Se găsește în unele alimente procesate.

Îndulcitorii artificiali: în ciuda lipsei de calorii, studiile observaționale arată o corelație cu obezitatea și bolile asociate. Dacă trebuie să utilizați îndulcitori, alegeți Stevia.

Produsele „dieta” și „cele cu conținut scăzut de grăsimi”: Majoritatea acestor „alimente pentru sănătate” nu sunt deloc sănătoase. Acestea tind să fie foarte prelucrate și încărcate cu zahăr sau îndulcitori artificiali. Siropul de agave este la fel de rău ca și zahărul.

Alimente foarte prelucrate: Alimentele care sunt foarte prelucrate sunt, de obicei, scăzute în substanțe nutritive și sunt bogate în substanțe chimice nesănătoase și nenaturale.

Trebuie să citiți listele de ingrediente. Veți fi surprinși de cantitatea de „alimente sănătoase” care pot conține zahăr, faina și alte ingrediente nocive.

Alimente sănătoase de mâncat

Ar trebui să mâncați alimente naturale, neprelucrate, la care oamenii sunt adaptati genetic pentru a le consuma. Cercetările arată că aceste alimente sunt excelente pentru sănătate. Pentru persoanele sănătoase care exercită și nu au nevoie să piardă în greutate, nu există absolut nici un motiv dovedit pentru evitarea tuberculilor cum ar fi cartofii și cartofii dulci, sau boabe sănătoase fără gluten, cum ar fi ovăzul și orezul.

Dacă sunteți supraponderal sau aveți probleme metabolice (HDL scăzut, colesterol LDL ridicat, trigliceride, grăsime abdominală etc.), ar trebui să restricționați toate alimentele bogate în carbohidrați.