Cel mai potrivit scaun pentru biroul scolarului

Cel mai potrivit scaun pentru biroul scolarului

februarie 9, 2018 Off By editor

Alegerea unui scaun potrivit pentru biroul unui scolar nu este o misiune usoara.

Este important sa tineti cont de confortul oferit scolarului si de pastrarea unei pozitii corecte la birou, in timpul efectuarii temelor, cititului si a altor activitati.
Un scaun nu trebuie ales doar din perspectiva pretului. Un scaun scump nu inseamna neaparat mai mult confort, dar si un scaun ieftin sau unul folosit, din casa, nu este alegerea potrivita pentru biroul copilului. Scaunul de birou trebuie sa sustina corect coloana vertebrala si sa fie confortabil pentru copil.

Specialiştii in mobilier au creat modelele ortopedice, care au spătar rigid si sunt prevăzute cu o curbură pentru realizarea unei poziţii fireşti a corpului.

Un scaun de calitate ar trebui să permită ajustarea în înălţime pentru o pozitie confortabila asezat, cu genunchii la un unghi de 90 de grade. Atunci când este asezat la birou, mâinile copilului trebuie să fie sprijinite într-un mod natural, să nu fie prea ridicate sau coborate. Spătarul e nevoie sa sprijine curba naturală a coloanei şi să susţină partea lombară. Este nevoie ca spătarul să fie suficient de lat pentru a sprijini atât umerii, cât şi zona gâtului.
Şezutul scaunului trebuie sa fie realizat dintr-un material confortabil, sa nu fie foarte moale, dar nici tare.

Dacă alegi un scaun pentru un elev mic, de scola primara, nu cumpara un scaun cu rotile, oricat ar fi de tentant penntru copil. E posibil să se plimbe cu el prin camera, sau să se învârtă cu scaunul, existand asadar un risc de accidente. Scaunul trebuie ales in functie de marimea biroului, nici prea mic dar nici prea mare.

Materialul din care e confecţionat scaunul de birou e foarte important. Scaunele tapisate cu piele naturală sau sintetica reţin umezeala. Vara, copilul va transpira, iar materialul, pentru că nu reţine umezeala, creaza disconfort. E de preferat un material textil usor care va oferi confort celui mic.