Recomandari de trasee cu autorulota prin Romania

Recomandari de trasee cu autorulota prin Romania

iunie 1, 2020 1 By editor

Tot mai mulți români vor să petreacă o vacanță cu autorulota pe drumurile țării. Evident, înainte de plecare își planifică traseul pe care îl vor urma. În acest articol vă oferim inspirație pentru trasee cu autorulota pe care le-ați putea parcurge în câteva zile petrecute într-o casă pe patru roți.

În cazul în care nu aveți deja o autorulotă, vă recomandăm să vizitați siteul Ro Camper Inchiriere Autorulote și să vă alegeti modelul potrivit.

Cu autorulota prin Maramures

Maramuresul este recunoscut pentru peisajele frumoase si multele obiective turistice pe care le poti întâlni pe traseu. Într-un singur weekend poti face un traseu cu autorulota si să vizitezi biserici din lemn, mănăstiri sau peisaje naturale fermecătoare.

  • Lacul Albastru de lângă Baia Sprie este unic în Europa pentru că își schimbă culoarea de-a lungul anului și în funcție de unghiul Soarelui.

  • Cimitirul Vesel de la Săpânța este renumit în toată lumea pentru crucile sale frumos pictate cu albastru.

  • La Sighetul Marmației se află Memorialul Victimelor Comunismului, o pagină importantă din istoria modernă a României.

  • Mocănița de pe Valea Vaserului care parcă te plimbă nu doar prin întreaga padure, ci și prin timp.

Vacanță în Dobrogea cu autorulota

Pentru un traseu cu autorulota prin Dobrogea vă recomandăm ca mai întâi să mergeți în Delta Dunarii. Pentru asta trebuie să ajungeți la Brăila, apoi traversați Dunărea cu bacul și apoi vă îndeptați spre Tulcea. De aici puteți să mergeți pe șosea până în Dunăvățul de jos, ultimul punct unde se poate ajunge cu autorulota. De aici vă puteți deplasa cu barca cu motor pe canalele deltei. Locurile în care Dunărea se varsă în mare, cum ar fi Gura Portitei, sunt impresionante, neapărat să aveți o cameră foto la dvs.

Alte obiective pe care să le atingeți sunt Padurea Letea și Golful Musura, două peisaje naturale populate de păsări și animale sălbatice. De asemenea, merită sa fotografiați aceste locuri unice.

După ce ați ajuns cu autorulota până în Dobrogea, dați o fugă și pe litoral. Faceți o plimbare pe faleza Cazinoului din Constanta sau pe plaja largă din Mamaia. Apoi puteți vizita statiunea tineretului Costinesti sau celelalte statiuni turistice mai din sud. În final veți ajunge la Mangalia si celebra plajă Vama Veche, recomandată mai ales celor non-conformisti, unde o noapte cu autorulota poate fi de senzație.

Sfaturi necesare pentru traseu cu autorulota

Conform legislației rutiere din România pentru a putea conduce o autorulota trebuie sa aveti carnet de conducere categoria B de cel putin 3 ani si sa aveti împlinită vârsta de 25 de ani.