5 motive pentru a consuma sfecla rosie

5 motive pentru a consuma sfecla rosie

iunie 14, 2020 Off By Victor

Sfecla rosie este probabil cea mai subestimata planta din lume. In timp ce majoritatea persoanelor asociaza aceasta leguma cu mai multe feluri de mancare, sfecla rosie ofera o gama larga de avantaje. Beneficiile pentru sanatate ale sfeclei rosii constau in faptul ca aceasta contine numerosi antioxidanti, minerale, vitamine, fitonutrienti si flavonoide, substante care va pot imbunatati viata.

Sfecla rosie este o leguma miraculoasa

Sfecla este extrem de benefica, deoarece are urmatoarele vitamine si nutrienti. O portie de jumatate de cana cu sfecla fiarta ofera doar 37 de calorii. Aceasta leguma are un continut scazut de lipide (grasimi), 0,15 g pe portie. De asemenea, are un continut redus de proteine, cei mai importanti nutrienti ai sai fiind vitaminele si mineralele.

O portie de sfecla rosie consumata in fiecare zi va oferi 17% din aportul zilnic recomandat de vitamina B. In plus, sfecla rosie contine 5% vitamina C, precum si mici cantitati de tiamina, vitamina A, riboflavina, acid pantotenic, niacina si vitamina B-6.

Fiecare portie de sfecla furnizeaza 14% din aportul zilnic necesar de mangan. Acest mineral este necesar pentru functionarea normala a nervilor si a creierului. Mai mult, manganul contribuie la capacitatea organismului de a produce hormoni.

In plus, 100 de grame de sfecla contin 7% din aportul zilnic recomandat de potasiu si 5% de magneziu, pe langa fier, cupru, seleniu, fosfor si calciu, elemente care se regasesc, la randul lor, in sfecla rosie.

Beneficiile consumului de sfecla rosie

  1. Incetineste procesul de imbatranire

Niciunul dintre oameni nu poate evita procesul de imbatranire dar majoritatea fac tot posibilul pentru ca tenul lor sa para cat mai neted. Consumand sfecla, va puteti mentine pielea cat mai proaspata. De asemenea, eliminati in mod eficient petele ce apar datorita inaintarii in varsta, cele mai inchise la culoare, ridurile sau alte semne ale imbatranirii pielii.

  1. Ajuta la cresterea colagenului

Un aspect important al sfeclei rosii este productia de colagen, substanta ce va mentine pielea tanara. Colagenul este un aminoacid care se gaseste in oase, vase de sange, tendoane si cartilaje ale corpului nostru. Acest colagen ajuta pielea sa-si pastreze forma si structura.

In plus, colagenul joaca un rol important, permitand pielii sa isi mentina elasticitatea, ceea ce ajuta la protejarea acesteia impotriva semnelor caracteristice imbatranirii precum ridurile. Din moment ce sfecla ajuta la imbunatatirea productiei de colagen in organism, cu cat consumi mai des sfecla rosie, cu atat pielea ta va fi mai sanatoasa.

  1. Reduce pigmentarea pielii

Cautati un mod eficient si complet natural de a va tonifia pielea? In loc sa mergeti la un dermatolog, puteti incepe sa beti suc de sfecla rosie, pentru a profita de proprietatile sale tonice. Acest supliment la dieta dvs. va imbunatati orice probleme de pigmentare. In plus, sfecla rosie este cel mai bun mod de a trata orice alte defecte ale pielii.

  1. Trateaza acneea

Un alt beneficiu importante al sfeclei rosii este capacitatea de a trata acneea. Acneea apare din cauza poluarii, a toxinelor din aer care infunda porii pielii. In cele mai multe cazuri, pielea se infunda din cauza supraproductiei de sebum ale glandelor sebacee.

Consumand suc de sfecla rosie in mod regulat, veti elimina nevoia organismului de a produce cantitati excesive de sebum. De asemenea, consumul de suc de sfecla rosie va va ajuta sa va curatati corpul de alte impuritati, usurand astfel curatarea porilor pielii.

  1. Indeparteaza cearcanele

Sfecla rosie poate fi folosita pentru a indeparta cearcanele de sub ochi, precum si pentru a proteja ochiul in sine.

Puteti freca pleoapele cu suc de sfecla rosie pentru a va proteja ochii de radicalii liberi, ceea ce va ajuta la reducerea riscului de cataracta, glaucom si degenerare maculara.

Sfecla poate oferi mai multe beneficii decat cred majoritatea oamenilor. Desi poate nu v-ati gandit niciodata sa mancati sfecla ca un fel de mancare independent, gasirea de noi modalitati de a incorpora sfecla in dieta va aduce beneficii deosebite pentru sanatatea dvs.