Munca la domiciliu – cum puteti deveni evaluator pentru Google

Munca la domiciliu – cum puteti deveni evaluator pentru Google

august 6, 2019 Off By Victor

Pentru a lucra ca evaluator nu este nevoie de o educatie speciala, aceasta profesie fiind una din cele ce fac parte din munca la domiciliu. Oamenii obisnuiti sunt recrutati de obicei pentru acest tip de job.

Ce face evaluatorul pentru Google?

Evaluatorii marcheaza datele utilizate pentru antrenarea algoritmilor de inteligenta artificiala. La randul lor, ele sunt utilizate in algoritmii de cautare ai companiei. De exemplu, vi se poate solicita sa evaluati cum continutul unei anumite pagini se potriveste cu o interogare de cautare introdusa de un utilizator.

Serviciul de evaluare a aparut pe Google la sfarsitul anului 2004. Angajeaza oameni din intreaga lume care au acest motor de cautare sa efectueze munca la domiciliu. Deseori, evaluatorii se specializeaza in timp. De exemplu, cineva primeste sarcini legate de anchete, in timp ce altcineva primeste sarcini cu imagini sau videoclipuri. Pe Internet, existau recenzii privind activitatea in calitate de evaluator la Google, unde oamenii primeau pana la 8 dolari pe ora, prestatia acestora ajungand pana la 20 de ore pe saptamana. Pentru o luna, poti castiga 640 de dolari sau ceva mai mult.

Conditiile de munca in calitate de evaluator

Din surse mai recente, cifrele sunt putin diferite, evaluatorul primind de la 6 pana la 8 dolari pe ora. In publicatiile destul de vechi exista dovezi ca evaluatorii au fost platiti la inceput, atunci cand erau mai putini, pana la 12-15 dolari pe ora.

Exista diverse date salariale pe Internet care arata cum sunt platiti evaluatorii la Google. Acest lucru se poate datora faptului ca evaluatorii nu lucreaza direct cu motorul de cautare, ci prin intermediul agentiilor de recrutare, conditiile de lucru putand diferi.

De asemenea, taxele pot varia in functie de compania prin care lucrati cu Google, de calificarile de evaluare si de tipurile de sarcini pe care specialistul le indeplineste.

Programul de lucru este flexibil, dar trebuie sa lucrati cel putin 10 ore pe saptamana. Sarcina maxima inseamna 20 de ore pe saptamana. Munca este de la distanta, puteti lucra de la domiciliu. Sarcinile sunt preluate de pe un site special, accesul la acesta il primesc evaluatorii dupa inscriere.

Salariul se plateste in contul personal din banca al evaluatorului. Primul salariu poate veni in 2-3 luni de la inceperea lucrului. Impozitele pe salariu trebuie platite de fiecare in parte.