LeBron James va schimba Coca Cola cu Pepsi

LeBron James va schimba Coca Cola cu Pepsi

ianuarie 26, 2021 0 By Victor

LeBron James va fi imaginea noii campanii a bauturii racoritoare Mountain Dew. Celebrul baschetbalist al ultimei campioane NBA, Los Angeles Lakers, urmeaza sa semneze un parteneriat cu compania PepsiCo pentru a deveni imaginea campaniei „Rise Energy” a bauturii racoritoare Mountain Dew, potrivit cotidianului „Front Office Sports”. In plus, LeBron James poate deveni foarte curand imaginea bauturii emblematice Pepsi Cola, a declarat publicatiei un reprezentant al PepsiCo.

NBA schimba principalul sponsor dupa 17 ani

Considerat de multi simpatizanti ai jocului de baschet drept cel mai valoros baschetbalist din toate timpurile, LeBron James a fost purtator de imagine al companiei Coca-Cola din 2003 pana in 2020 si a aparut in mod regulat in majoritatea reclamelor de promovare a bauturilor racoritoare Sprite si Powerade. In 2014, compania Coca-Cola i-a propus un ultim contract lui LeBron James, pentru a fi imaginea noii bauturi „Sprite 6 Mix”. Contractul derulat pe o perioada de sase ani a expirat in septembrie 2020, iar partile nu au mai convenit asupra prelungirii acestuia, conform declaratiei unui purtator de cuvant al companiei Coca-Cola.

Bye-bye Coca-Cola, welcome PepsiCo!

Inca din 2015, PepsiCo a devenit partener oficial al NBA si WNBA, inlocuind Coca-Cola. In aceste conditii, LeBron James se va alatura unei echipe largite de vedete ale NBA pentru a face publicitate noilor sortimente de bauturi racoritoare produse de PepsiCo.

De asemenea, LeBron James este unul dintre cei mai populari ambasadori ai popularului producator de incaltaminte sportiva Nike pe intreg mapamondul, urmand traseul celebrilor Michael Jordan si Tiger Woods.

Tot in 2015, el a semnat un contract pe tot parcursul vietii cu Nike, care ar putea ajunge la 1 miliard de dolari. LeBron James a devenit unul dintre principalii reprezentanti ai acestei marci, imediat dupa ce a promovat in NBA cu prima sa echipa, Cleveland Cavaliers. Initial (se intampla in 2003), a incheiat un contract pe sapte ani cu Nike, in valoare de 90 de milioane de dolari, cu un bonus la semnatura de 10 milioane de dolari. Acel contract a fost mult mai mare decat valoarea primelor contracte oferite de Nike baschetbalistilor Michael Jordan si Shaquille O’Neal sau celebrului jucator de golf Tiger Woods.