Cum sa creezi un proiect casa care sa corespunda cerintelor tale

Cum sa creezi un proiect casa care sa corespunda cerintelor tale

iulie 27, 2021 Off By editor

Se spune ca atunci cand nu este stabilit un proiect casa, haosul este inevitabil. Etapa de planificare determina adesea daca casa ta va indeplini cerintele si dorintele la care aspiri, sau va ramane doar patru pereti fara confort si suflet.

In continuare vorbim despre cateva sfaturi care te vor ajuta sa creezi planul personalizat perfect pentru viitoarea ta casa de locuit.

  • Incepe simplu

Nu ai nevoie de un software de lux pentru a lua decizii cu privire la planul tau personalizat de casa. Intr-adevar, tot ce ai nevoie este un creion si o bucata de hartie. Schiteaza-ti ideile. Fa un brainstorm. Compune liste cu caracteristicile pe care doresti sa le aiba fiecare camera si transpune ideile pe hartie. Chiar si schitele brute pot ajuta echipa de proiectare a casei sa inteleaga ce modele de case iti plac si care ar fi modelul unic pe care l-ai alege pentru locuinta ta.

  • Gandeste-te la viitor

Ai copii sau planifici sa-ti largesti familia in viitorul apropiat? Daca da, va trebui sa te gandesti unde vor sta acestia, dar si alti membri apropiati ai familiei, cum ar fi studentii care revin, gazduirea nepotilor si bunicilor, ingrijirea parintilor varstnici – chiar si gazduirea familiei extinse pentru ocazii de vacanta. La fel, daca ai un job care iti permite sa lucrezi de acasa, designul personalizat al casei tale ar trebui sa includa un birou sau un spatiu flexibil pentru aceasta.

  • Maximizeaza lotul

Daca stii deja unde va fi situata casa, asigura-te ca iei in calcul topografia, dimensiunea si cele mai bune caracteristici ale lotului. De exemplu, daca lotul tau are vedere la un peisaj natural, ai putea alege sa orientezi camera de zi spre acesta, astfel incat membrii familiei tale sa poata privi natura in actiune.

Pe langa faptul ca te gandesti la amplasarea ferestrelor astfel incat acestea sa dea spre cele mai bune vederi ale casei, vei dori sa te gandesti si daca terenul este inclinat sau nu. Un design personalizat pentru o panta abrupta va arata foarte diferit decat un design pentru un teren plat.

  • Prioritizeaza caracteristicile

Dupa ce ideile tale sunt inregistrate in forma lor bruta, incepe sa acorzi prioritate caracteristicilor pentru noua ta casa. Avand atatea luxuri din care sa alegi, este important sa acorzi prioritate celor mai importante aspecte ale designului.

  • Ia in considerare functia si fluxul

Pe masura ce inaintezi in proiect, ia in considerare si modul in care va curge designul final si modul in care familia ta ar putea functiona in fiecare spatiu. De exemplu, pentru a reduce zgomotul din zonele de dormit, este intelept sa plasezi dormitoarele departe de zonele comune ale casei. La fel, daca sunteti genul de familie care tinde sa se adune in jurul bucatariei, vi se va potrivi bine un plan deschis cu flux usor intre living, bucatarie si zona de luat masa. Acest tip de design permite, de asemenea, un flux excelent intre camere.

Alegerea dintre proiecte case unul care sa ti se potriveasca nu este un lucru usor. Insa, daca tii cont de elementele enumerate vei putea crea mai usor casa viselor tale.