Cum angajam un avocat

Cum angajam un avocat

iunie 11, 2018 Off By editor

Poate doriți să angajați un avocat dacă aveți o problemă juridică și nu știți cum să o rezolvați. Există mai multe modalități de a găsi un avocat care este potrivit pentru dvs.

Apelati la servicii de referință pentru avocați certificați sau la baroul local. Puteți contacta serviciul de sesizare a avocaților al județului dvs. sau puteți contacta asociația locală a barourilor județene (care va avea un serviciu de referință pentru avocați sau altă resursă) pentru a vă ajuta să găsiți un avocat. Dacă nu vă puteți permite un avocat, puteți beneficia de un avocat din oficiu.

Pentru anumite tipuri de cazuri, este posibil să aveți nevoie de un avocat foarte experimentat într-o anumită zonă de drept.

Adresați-vă prietenilor, colegilor și angajatorilor dacă cunosc avocații care au experiență cu tipul de problemă pe care o aveți. Dacă cunoașteți un avocat Bucuresti care practică alte domenii de drept, întrebați-l dacă are recomandări pentru avocații din zonă în care aveți nevoie de ajutor. Oamenii de afaceri sau profesioniști precum bancherii, miniștrii, medici, asistenții sociali și profesorii sunt de asemenea surse bune de referinta.

Abilitatile pe care trebuie sa le dezvolte un avocat sunt: spirit analitic, bun la rezolvarea problemelor, cercetare, vorbire și scriere, excelente abilități interpersonale.

Biroul in care lucreaza un avocat poate fi atat in cadrul unor corporatii, cat si in cadrul unui cabinet individual de avocatura.

Educație continuă

Barourile pot solicita avocaților să participe la cursuri de formare continuă pentru a-și menține licența profesională în practică. Dacă un avocat se muta dintr-un judet în altul sau in Bucuresti, trebuie să treaca examenul de barou în noua locatie. Cand angajati un avocat trebuie sa verificati daca acesta este membru al baroului din localitatea respectiva.

Experiența educațională și practică ajuta la dezvoltarea abilităților care sunt esențiale pentru avocați. Unele dintre competențele necesare includ:

  • Abilități analitice și interpersonale
  • Abilități de rezolvare a problemelor
  • Abilități de cercetare
  • Abilități de vorbire publică.