Ce este un electrician?

Ce este un electrician?

iunie 22, 2018 Off By editor
Un electrician este un muncitor calificat, care este specializat în furnizarea, instalarea și întreținerea sistemelor electrice de cablare în clădirile rezidențiale și comerciale.

Pentru a deveni un electrician bun, va trebui să obțineți o diplomă de liceu, o instruire completă în clasă, să acumulați un anumit număr de ore de instruire la locul de muncă și să obțineți o licență de stat.

Ce face un electrician?

Electricieni sunt responsabili pentru a asigura că sistemul electric funcționează corect în clădiri. Acestia pot instala cabluri, sisteme de iluminat, sisteme de comunicații și sisteme de control în case, clădiri comerciale sau întreprinderi. De asemenea, electricienii pot lucra la repararea sistemelor electrice sau pot efectua întreținerea de rutină. Ei trebuie să fie familiarizați cu codurile electrice și să se asigure că toate lucrările respectă standardele de siguranță.

Ca parte a activității lor, este posibil să fie nevoiți să citească planuri sau alte documente tehnice pentru a stabili modul în care a fost instalat un sistem electric și unde pot fi necesare reparații sau întreținere. De asemenea, aceștia ar trebui să citească aceste documente înainte de instalarea unui sistem într-un nou proiect de construcție. Potrivit Biroului Statistic al Muncii din 2014, 10% dintre electricieni erau independenți, iar 63% lucrau ca contractori in sistemul energetic. Datoriile lor pot implica lucrul atât în ​​interiorul cât și în exteriorul imobilelor și pot avea nevoie să lucreze în spații mici sau să petreacă perioade prelungite de timp în genunchi.

Care sunt unele cariere alternative alternative pentru un electrician?

Alte domenii unde puteti lucra ca electrician sunt: instalațiile de încălzire, de climatizare și de refrigerare; aici puteti lucra la instalarea și întreținerea echipamentelor electrice. De obicei, aceștia finalizează o scoala postliceala, unde obtin un certificat sau un program de licență asociat, și trebuie să înțeleagă cum funcționează sistemele electronice din elementele pe care le lucrează, astfel încât să le poată instala și repara corect. Instalatorii și reparatorii de instalatii electrice sau electronice pot fi implicați în instalarea sau repararea unor lucruri precum echipamente de telecomunicații sau utilități. De asemenea, de obicei, se pregătesc pentru cariera lor prin completarea unui certificat post-secundar, diplomă sau program de asociat. Electricienii care pozeaza cabluri și repara instalatii electrice nu au nevoie neapărat de o educație postsecondară; acestea instalează și repară lucruri precum cablurile de alimentare cu energie electrica sau de telecomunicații.