Cum se instalează un aparat de aer condiționat

Cum se instalează un aparat de aer condiționat

iulie 2, 2018 Off By editor

Cred că toți ne-am întrebat la un moment dat cum se instaleaza un aparat de aer conditionat. Aceste lucruri pot include, de exemplu, montarea unui aparat de aer conditionat. De aceea, astăzi vom învăța ce face o firma montaj aparat de aer conditionat intr- casa sau un birou. Cu toate acestea, totuși, noi va recomandăm să apelați la un serviciu specializat în acest domeniu, pentru a evita eventualele daune provocate aparatului, locuinței dumneavoastră sau a mediului înconjurător, cât și rănirea dumneavoastră în timpul procesului de montare. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum o fac experții.

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de montarea aparatelor de aer conditionat este bineînțeles înălțimea la care acesta va fi poziționat. Specialiștii recomandă aproximativ 5 – 10 cm de la tavan. Mulți fac greșeala de a monta aparatul la jumătatea distanței de la tavan la podea, însă acest lucru este total greșit, pentru că capacitatea aparatului de aer conditionat poate fi redusă.

Un alt factor foarte important este verificarea nivelului de freon din aparat. Freonul este agentul termic care circulă prin aparat și răcește aerul. Acesta trebuie verificat atât în momentul montării aparatului, cât și periodic, pentru a vă asigura că nivelul acestuia nu este scăzut. În cazul depistării unui nivel scăzut de freon în aparat, acesta se va trimite în garanție, în cazul în care aparatul încă beneficiază de aceasta, sau va fi completat cu tipul de freon pe care îl recomandă producătorul.

La fel de importantă ca unitatea internă (cea din casă) este și cea externă (cea din afara casei). Aceasta se montează în general pe exteriorul peretelui perpendicular celui pe care este montată unitatea internă, la câțiva centimetri sub ferestre, aparatul fiind amplasat într-un loc care nu încurcă accesul la acestea.

Cam acestea au fost sfaturile noastre cu privire la instalarea unui aparat de aer condiționat, însă după cum am precizat și la început, noi recomandăm apelarea la un serviciu profesional.