Cei mai fericiti oameni sunt proprietarii de caini

Cei mai fericiti oameni sunt proprietarii de caini

octombrie 22, 2020 Off By Victor

Animalele de companie pot oferi amuzament, siguranta si o scuza buna pentru a iesi in parc, la aer curat. Dar atunci cand vine vorba de a oferi stapanilor fericire adevarata, cainii sunt cei mai benefici.

Cainii devanseaza pisicile in topul popularitatii

Potrivit sondajului general publicat recent in revista Pets Magazine, proprietarii de caini sunt de aproximativ doua ori mai predispusi sa spuna ca sunt foarte fericiti, decat proprietarii de pisici.

Interesant este faptul ca ancheta a constatat, de asemenea, inca o diferenta privind fericirea proprietarilor de animale de companie, anume intre cei mai in varsta si cei mai tineri. Potrivit unui alt studiu recent, proprietarii de animale de companie mai in varsta beneficiaza de mai multe efecte pozitive.

Proprietarii de caini sunt mai sanatosi

Un sondaj national efectuat de Scoala de Medicina a Universitatii din Michigan pe 2.051 adulti cu varsta cuprinsa intre 50 si 80 de ani, a constatat ca a avea un animal de companie ii ajuta in special pe adultii mai varstnici din punct de vedere mental, fizic si social. Acesti proprietari de animale de companie au raportat un stres mai redus, conexiuni sociale sporite si un sentiment mai accentuat de a avea un scop in viata.

„Animalele de companie va ofera un suflet pentru care sa va treziti si de care trebuie sa va ocupati. Oamenilor le place sa aiba pe cineva de care sa aiba grija”, explica d-na Cathleen Connell, profesor la Scoala de Sanatate Publica a Universitatii din Michigan, cadru didactic ce a studiat rolul animalelor de companie in vietile adultilor trecuti de prima tinerete.

In plus, mai mult de 70% dintre respondenti au raportat ca animalul lor de companie ii ajuta sa faca fata diverselor afectiuni fizice sau emotionale cu care se confrunta si 45% au recunoscut ca animalele de companie le ajuta sa-si abata atentia de la aceste afectiuni.

„Animalele de companie ar putea sa va distraga atentia de la un anumit disconfort sau va pot ajuta atunci cand va simtiti inconfortabil”, a precizat dr. Conell.

Un alt studiu realizat de Central University din Michigan a constatat faptul ca proprietarii de caini, in special cei mai in varsta, au o stare de sanatate generala mai buna, mai ales in ceea ce priveste greutatea si iau mai putine medicamente decat cei ce nu se bucura de prezenta unor animale de companie.