Beneficiile externalizarii contabilitatii

Beneficiile externalizarii contabilitatii

mai 16, 2019 Off By Victor

Practica straina de a desfasura activitati de afaceri si de alte activitati economice continua sa ofere tehnologii de afaceri interne care sunt in curs de adoptare si, in ciuda lipsei de experienta a utilizatorilor lor, demonstreaza imediat eficacitatea lor. Outsourcing-ul a intrat pe piata noastra in acelasi mod ca si in alte tari – prin sfera IT. Astazi, transferul oficial al unei parti din puterile sau functiile organizatiei lor catre exterior, pe baza unui acord, se practica in majoritatea domeniilor: industrie, finante, constructii, servicii personale etc.

Externalizarea contabilitatii

Se crede ca realitatile autohtone de a face afaceri fac complicatii deja destul de grele – dureroase si intotdeauna foarte precise – activitatea contabililor. Activitatile conflictuale sunt adesea stabilite inaintea unor astfel de specialisti: minimizarea platilor fiscale si incercarea de a satisface pe deplin cerintele inspectoratului fiscal. Astfel de solicitari necesita un personal contabil considerabil, iar costul intretinerii sale complica munca de reducere a costurilor. Externalizarea rezolva astfel de probleme?

Expertii ne arata cum contabilitatea externa furnizata prin externalizare ofera proprietarilor de afaceri multe avantaje:

  • Reducerea personalului, ceea ce duce la scaderea cheltuielilor organizatiei (salariul, mentinerea locurilor de munca, plata concediilor, concediul medical etc.);
  • Reducerea sarcinii fiscale, care este o consecinta a costurilor mai mici;
  • Folosirea fortei de munca de catre profesionisti angajati cu inalta calificare, care nu se imbolnavesc, nu se afla in vacanta, respecta toate termenele de raportare, sunt la fel de bine pregatiti sa inceapa sa lucreze in orice stadiu de raportare si in orice subtilitate a activitatilor contabile (achizitii, comert, servicii);
  • Posibilitatea de a salva avocati, consilieri fiscali si auditori.

Ce mai poate include externalizarea contabilitatii

Economiile de costuri care apar atunci cand o firma terta parte este taxata cu o factura va fi invariabil maximizata. Acest lucru se datoreaza faptului ca externalizarea contabila de inalta calitate implica intotdeauna o definitie clara a tipurilor si cantitatii de servicii furnizate. La incheierea contractului, clientul poate identifica in mod clar acele operatiuni contabile necesare societatii sale, ceea ce va permite intr-adevar masurarea rezultatului obtinut in banii cheltuiti.