Aplicarea unui presostat electronic reglabil într-un sistem de alimentare cu apă

Aplicarea unui presostat electronic reglabil într-un sistem de alimentare cu apă

aprilie 30, 2020 Off By editor

Pentru reglare presiune hidrofor electronic sunt folositi in prezent, presostate cu electronici de presiune. Acestia ofera avantaje atunci cand folosesc tensiunea de functionare existenta.

Merita mentionate punctele de comutare constante pe intreaga durata de viata si setarile mai mari de histereza si potrivire pentru curenti mai mici. Unul dintre cele mai bune presostate aici l-am gasit.

In prezent a fost dezvoltata o noua generatie de presostate electronice de cea mai inalta calitate, cu tehnologie de masurare ceramica / pelicula groasa si siliciu pe safir (tehnologia SoS). Datorita acestor tehnologii, presostatele electronice sunt acum proiectate pentru o durata de viata mai lunga si ofera un nivel mai mare de precizie (in functie de aplicatie). Presostatele electronice pot fi echipate cu functii suplimentare, cum ar fi afisoare optice si comenzi de meniu. In plus, au fost dezvoltate accesorii de inalta calitate pentru comutatoarele electronice de presiune.

Ce trebuie sa faci daca ai un presostat defect?

Daca indicatorul de presiune se aprinde, acesta este un semn clar, ca ai un presostat defect. In acest caz, semnalul iti arata clar ca exista o functionare defecta a senzorului. Pornirea si oprirea indicatorului, de asemenea, sesizeaza o mare probabilitate de defectiune a senzorului, ceea ce inseamna ca presostatul este defect. Daca nivelul nu corespunde valorii recomandate, atunci este timpul sa schimbi presostatul.

Dupa prima conexiune la retea, unele modele pornesc cu o intarziere de 15 secunde. Aceasta nu este o defectiune, ci doar o configuratie. In viitor, pompa poate fi de asemenea oprita cu o intarziere de aproximativ 7-15 secunde. Acest lucru este necesar pentru ca pompa sa se opreasca mai rar, daca presiunea creste din nou in aceasta perioada scurta.

Daca un releu electronic este conectat la acumulator, configurarea este mai usor de efectuat. Limita inferioara este setata pe releu, care ar trebui sa fie putin mai mare decat datele similare indicate pe carcasa pompei. Fluxul de apa este oprit dupa ce presiunea maxima este atinsa in sistem si depinde de puterea pompei.

Locatia de instalare a releului electronic este aleasa intre pompa si inainte de primul punct de alimentare cu apa din sistem. Trebuie sa se tina seama de directia de miscare a apei indicata de sageata. Daca dispozitivul este utilizat cu o pompa cu o capacitate mai mare de 10 atm, se recomanda sa amplasezi un reductor de presiune in fata releului electronic pentru a salva dispozitivul de sarcini inutile.

De ce sa folosesti un senzor cu presiune apa ?

Automatizarea alimentarii cu apa independenta este imposibila fara utilizarea unui senzor de presiune. Un dispozitiv sensibil va raspunde aproape instantaneu la o scadere sau o crestere de presiune apa in retea, va porni si va opri echipamentul de pompare, fara participarea proprietarilor. Modelele electronice ale presostatelor sunt mai scumpe decat omologii electromecanici, dar aceste costuri merita.

Astfel de dispozitive sunt mai usor de configurat, iar valorile limita pot fi setate mult mai precis. Fiecare astfel de model este echipat cu un regulator de debit, care opreste instantaneu pompa atunci cand nu exista apa. Acest lucru protejeaza in mod fiabil pompa sa functioneze intr-un mod periculos de „functionare pe uscat”.

De obicei, un presostat electronic este echipat cu un rezervor hidraulic mic, al carui volum este de doar 400 ml. Este putin, dar in acest fel sistemul este protejat in mod fiabil de posibilele impacturi ale retelei. Daca se utilizeaza o pompa scumpa de inalta calitate, este bine sa investesti intr-un comutator electronic de presiune apa bun.