Sfaturi pentru alegerea unui coltar

Sfaturi pentru alegerea unui coltar

ianuarie 19, 2020 0 By editor

Coltarul reprezinta o piesa de mobilier foarte atractiva, fiind de fapt o canapea de colt, ce este asezata de obicei intr-unul dintre colturile bucatariei sau livingului. Compactitatea si functionalitatea acestuia va permite sa aveti un numar mai mare de scaune, chiar si intr-un spatiu limitat. In acelasi timp, coltarul de bucatarie poate fi folosit si ca loc pentru depozitarea unor lucruri.

Sfaturi de baza pentru alegerea unui coltar bucatarie

Inainte de a cumpara un coltar de bucatarie, este important sa alegeti forma, deoarece acesta poate fi in forma literei „L” sau a literei „U”, precum si cu plasare pe partea stanga sau dreapta. Materialele pentru fabricarea acestui tip de mobilier pot fi lemnul natural, placile de PAL laminat sau metalul.

Un coltar de bucatarie din lemn natural este atractiv si nobil. Aspectul ecologic nu este mai putin important, deoarece creeaza un mediu sanatos in camera. Astfel de coltare sunt realizate in principal in stilul clasic si arata perfect in camerele unde exista si alte elemente sau decoratiuni din lemn.

Un coltar de bucatarie din PAL laminat nu necesita intretinere complicata si are un pret destul de mic. Metalul este frumos si durabil, coltarele din acest material sunt foarte durabile, dar scumpe si grele. In unele cazuri, este posibil sa fie solicitate produse speciale pentru ingrijirea metalului.

Atunci cand alegeti coltare tapitate, este important sa luati in considerare stilul decorului interior al bucatariei, precum si sa va concentrati pe propriile gusturi si preferinte. Ca idee, imitatia de piele se asorteaza excelent cu lemnul sau placile de PAL si este usor de curatat.

Atunci cand alegeti un coltar, ar trebui sa acordati atentie optiunilor suplimentare. De exemplu, unele pot fi rabatate, transformandu-se intr-o canapea, in timp ce altele sunt prevazute cu sertare incapatoare in care puteti stoca diverse lucruri.

Pentru a face coltarul bucatariei cat mai confortabil pentru toti membrii familiei, este important sa acordati atentie pernelor. Este mai bine daca ele sunt detasabile, deoarece curatarea lor poate fi mult mai usoara. Cea mai convenabila optiune privind pernele este folosirea huselor, deoarece acestea sunt usor sterse sau inlocuite cu altele noi.

Marimea coltarului trebuie selectata in functie de dimensiunile incaperii

Un coltar de orice dimensiune este potrivit pentru un living spatios, insa intr-o bucatarie mica nu toate modelele vor arata bine. Inainte de a cumpara un coltar de pe ScauneCuSpatar.ro trebuie sa masurati cu atentie peretii, deschiderile usilor, lungimea si latimea acestora, precum si inaltimea pervazurilor. Abia dupa aceea se determina dimensiunile coltarului ideal pentru bucataria respectiva.

Cotierele influenteaza, de asemenea, crearea unei impresii placute asupra bucatariei, insa pentru incaperile cu dimensiuni mici este recomandat sa cumparati coltare fara cotiere. Insula sau masa este cea mai importanta piesa de mobilier din bucatarie, dar nu trebuie sa fie prea mare, mai ales daca intreaga familie se aduna mai rar in acest loc.