Profitul firmei Amazon crește până la 1,6 miliarde de dolari, datorita investitiilor in tehnologia Cloud

Profitul firmei Amazon crește până la 1,6 miliarde de dolari, datorita investitiilor in tehnologia Cloud

aprilie 27, 2018 Off By editor

Jeff Bezos, fondatorul și directorul executiv al companiei Amazon, a analizat mult timp cum să faca pentru ca cifrele de vânzări ale Amazon sa urce cat mai mult. Acum face același lucru și obtine profit.

Compania, care odinioară părea că are doar un interes trecator in obtinerea de profit, a declarat că venitul net pentru primul trimestru s-a dublat. Deși Amazon este cel mai bine cunoscut ca fiind o destinație de cumpărături pe internet, afacerile sale de cloud computing și publicitate au contribuit semnificativ la saltul profitului.

Dl. Bezos a subliniat performanța companiei de cloud computing – cunoscută sub numele de Amazon Web Services, sau AWS – referindu-se la o „accelerare remarcabilă” a creșterii segmentului pentru al doilea trimestru consecutiv.

Amazon se mândrește adesea cu angajamentul său de a reduce prețurile – o parte a motivului pentru care profiturile sale au fost atât de limitate până acum – dar joi a anunțat o majorare a prețului pentru una dintre cele mai importante oferte. Compania a declarat că crește prețul serviciului sau de Prim membru cu 20%, până la 119 $ de la 99 $. Primul membru include transportul pe două zile fără costuri suplimentare, un serviciu de streaming video și alte beneficii.

Acțiunile companiei Amazon s-au majorat cu 7% în urma tranzacțiilor după orele de după lansarea știrilor trimestriale.

Compania a raportat că venitul net pentru primul trimestru, care s-a încheiat la 31 martie, a fost de 1,63 miliarde de dolari sau 3,27 dolari pe acțiune, comparativ cu venitul net de 724 milioane de dolari sau 1,48 dolari pe acțiune în aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile au crescut cu 43%, ajungând la 51 miliarde dolari, în creștere cu 35,7 miliarde de dolari anul trecut.

Acesta a fost un trimestru neobișnuit de puternic pentru Amazon, unde rezultatele au fost atât mai bune pentru venituri, cât și pentru profituri.

Ca și Facebook, care a fost audiat in cadrul Congresului asupra practicilor sale de protecție a datelor, Amazon s-a confruntat cu critici la Washington. Președintele Trump a atacat în mod regulat compania, declarând că a redus locuri de muncă și nu a colectat suficiente impozite.

Dar, ca și utilizatorii Facebook, clienții lui Amazon nu au fost influențați de criticile politicienilor, deși multe dintre atacurile domnului Trump au avut loc după sfârșitul trimestrului.

Veniturile companiei Amazon au crescut dupa achiziția companiei Whole Foods Markets de anul trecut. Afacerile compania de magazine fizice, cele mai multe fiind de la Whole Foods, a adăugat venituri de 4,26 miliarde de dolari în trimestrul respectiv.