Dermocosmeticele – noi produse de infrumusetare a pielii

Dermocosmeticele – noi produse de infrumusetare a pielii

august 24, 2021 Off By Victor

Printre numeroasele tendinte de frumusete, dermocosmetica este un domeniu ce castiga tot mai mult in popularitate. Despre aceste produse de ingrijire a pielii de noua generatie se vorbeste intr-adevar mult, dar uneori poate fi dificil sa stiti cum sa le folositi corect. Sa vedem in detaliu ce sunt dermocosmeticele si ce pot face pentru pielea dvs.

Ce sunt dermocosmeticele?

Dermocosmeticele sunt produse de ingrijire a pielii ce urmaresc sa optimizeze atat sanatatea, cat si frumusetea pielii. Rezultate dintr-o incrucisare intre cosmetologia traditionala si dermatologie, acestea sunt concepute pentru a avea actiuni eficiente si directionate asupra diferitelor manifestari ale procesului de imbatranire a pielii, cum ar fi ridurile , pierderea fermitatii sau lipsa de stralucire a tenului.

Deoarece ingredientele lor active sunt mai puternice si mai concentrate decat cele ale produselor cosmetice traditionale, dermocosmeticele patrund mai adanc in piele pentru a oferi rezultate vizibile anti-imbatranire. Indiferent daca este vorba de retinol, alfa-arbutina, vitamina C sau acid glicolic, eficienta ingredientelor utilizate a fost intr-adevar demonstrata in testele clinice efectuate in prealabil.

Pentru ca un produs de ingrijire a pielii sa fie considerat un dermocosmetic, acesta trebuie sa contina ingrediente active in cantitate suficienta pentru a avea un efect real asupra pielii. Pentru ca, da, putem pune acid glicolic sau alte substante intr-un produs dar, daca acesta are o concentratia prea mica pentru a actiona benefic asupra pielii, va ramane in categoria produselor cosmetice traditionale.

Ce rol au dermocosmeticele?

Dermocosmeticele sunt folosite din ce in ce mai mult pentru protejarea, hidratarea mai buna si corectarea anumitor imperfectiuni ale pielii. Moleculele lor fine au proprietatea de a patrunde adanc in epiderma si chiar le pot extinde actiunea. In acest scop, unele produse sunt special formulate pentru a stimula productia naturala de colagen si elastina, pentru a contracara actiunea radicalilor liberi sau pentru a reduce aspectul petelor pigmentare.

Dermocosmeticele reusesc astfel sa lupte optim impotriva imbatranirii prematur, pastrand in acelasi timp frumusetea si sanatatea pielii.

Deoarece functioneaza continuu atat in prevenire, cat si in corectare, dermocosmeticele ne permit sa afisam o piele mai frumoasa si mai stralucitoare la orice varsta. De asemenea, putem beneficia de utilizarea lor inainte si dupa o procedura medico-estetica sau o interventie chirurgicala estetica. Pe scurt, integrarea lor in rutina noastra de frumusete este, fara indoiala, o solutie castigatoare pe termen lung.