Cum să alegi aparatul foto potrivit

Cum să alegi aparatul foto potrivit

iulie 30, 2018 Off By editor

Cum sa alegi aparatul foto potrivit poate fi o alegere dificilă, mai ales în ziua de astăzi, când producătorii ne pun la dispoziție o varietate de tipuri și modele. Din această cauză, astăzi ne vom uita la o gamă largă de sfaturi care vă vor veni de folos în situația în care trebuie să achiziționați o camera foto.

În primul rând avem tipul aparatului foto. Pe piață există trei tipuri mari și late de camere foto, acestea fiind: aparate foto de tip compact, aparate foto de tip DSLR și aparate foto de tip mirrorless. Aparatele foto compacte fiind cele mai accesibile, dar de multe ori și cele mai slabe atât din punct de vedere al calității imaginii produse cât și din punct de vedere al controlului asupra setărilor și implicit al imaginii produse. Ultimele două, DSLR-urile, respectiv mirrorless-urile, sunt aparate foto dedicate celor care iau în serios fotografia, ci nu vor decât o camera foto pentru amintiri de familie. Acestea, însă, pot ajunge la prețuri exorbitante de zeci de mii de lei, așa că ar trebui să te gândești bine înainte de a cumpăra un DSLR sau un mirrorless pentru poze de vacanță.

O altă caracteristică pe care ar trebui să o iei în seamă este prețul. Bineînțeles că prețul este un factor important în achiziționarea oricărui produs, iar sfatul nostru este următorul: la început cumpără cel mai ieftin aparat de tip DSLR. Acest sfat este valabil însă doar dacă dorești să iei fotografia ca un hobby. În cazul în care dorești un simplu aparat foto pentru amintiri, un aparat compact sau chiar telefonul mobil ar trebui să fie suficiente.

Ultimul sfat dar nu cel din urmă ar fi să cumperi un aparat foto foarte utilizat de restul lumii la început, deoarece acestea nu sunt larg utilizate fără motiv, de obicei acestea fiind foarte ușor de utilizat. Aparatele foto larg utilizate au de cele mai multe ori setări și meniuri foarte ușor de înțeles de începători, prețurile fiind și ele de obicei destul de accesibile.