Fitness pentru copii

Fitness pentru copii

decembrie 18, 2019 1 By Victor

Parintii care merg regulat la sala de fitness se intreaba deseori cand vor putea sa isi ia copilul cu ei la antrenament. Ofertele sunt numeroase, dar care dintre acestea este cea mai potrivita pentru copii?

In aproape fiecare sala de fitness puteti gasi diverse cursuri pentru fete si baieti in coregrafie, yoga, antrenamente de forta si initiere in fitness cu un antrenor personal. Unele tipuri de activitati sunt disponibile chiar si pentru copii mici, cu varsta incepand chiar de la un an.

Dar toti parintii inteleg ca atragerea copiilor catre fitness-ul de performanta necesita cursuri speciale cu formatori, achizitionarea de echipamente speciale, precum si alte cheltuieli. De asemenea, trebuie sa stiti ca lectiile de tenis, box sau dans din cluburile de fitness nu sunt concepute pentru o profunzime speciala de cunostinte. Sunt doar pentru orientare. Pentru performanta este recomandat sa gasiti o sectie de sport specializata.

Acest lucru ridica o alta intrebare care trebuie decisa cat mai devreme pentru copilul dvs: vreti ca el sa obtina rezultate notabile intr-o directie specifica sau doriti doar ca el sa creasca armonios?

La ce varsta poate merge copilul la fitness?

Multi parinti doresc sa-i insufle copilului dorinta pentru un stil de viata sanatos. Inca de la varsta de cinci ani, copiii sunt capabili sa participe la lectiile de grup. Incepand cu varsta de 12 ani, orele le pot tine cu un instructor personal. De la varsta de 14 ani, adolescentii pot participa la cursuri impreuna cu adultii. Dupa varsta de 14 ani, acestia pot fi lasati nesupravegheati pe banda de alergare, pot ridica ganterele si pot face exercitii pe simulatoare in mod independent.

Totul depinde de cerintele de varsta stipulate de fiecare club de fitness in parte. Iar acestea nu ar trebui incalcate, chiar daca de multe ori fiica sau fiul au depasit-o deja pe mama si au o cantitate uriasa de energie. Trebuie inteles ca, in orice caz, corpul unui copil este mai slab decat al unui adult. El cheltuieste deja multa energie pentru cresterea sa naturala. De asemenea, copiii nu au formata inca o coordonare a miscarilor si este mai dificil pentru ei sa se concentreze asupra unui anumit exercitiu.

Alegerea antrenorului de fitness este esentiala

Alegerea exercitiilor specifice depinde in mod direct de varsta, preferintele si starea fizica a copilului. In zilele noastre, obezitatea intalnita din frageda copilarie este o problema uriasa, asa ca astfel de probleme ar trebui abordate atat cu un nutritionist, cat si cu un instructor de fitness. In perioada de crestere, acest lucru poate afecta negativ starea articulatiilor si a coloanei vertebrale a copilului.

Pana la varsta de 14-15 ani, se formeaza sistemul osos al omului. In aceasta perioada, antrenamentul cu greutati poate provoca leziuni si chiar intarzieri in dezvoltarea fizica. Totusi, nu trebuie sa renunte total la exercitii. Nu este interzis sa faci exercitii fizice cu greutati mici. Cel mai bine, copilul va trebui dat pe mainile unui instructor bun.

Trebuie remarcat si faptul ca copiii asculta mai des de straini decat de propriii lor parinti. Prin urmare, alegerea unui antrenor de fitness cu experienta este o sarcina primordiala daca nu doriti sa ii transformati pasiunea pentru sport intr-o morala si o lupta constanta.