Cultura și artele

Cultura și artele

septembrie 4, 2018 Off By editor

Cuvântul cultura este derivat din radacina latină „cultura” sau “cultus” care înseamnă „a locui, a cultiva sau a onora”.

Cultura – set de atitudini, valori, scopuri și practici comune care definesc un grup de oameni, cum ar fi oamenii dintr-o anumită regiune. Cultura include elementele care caracterizează un mod de viață al unui anumit popor.

În general, cultura se referă la activitatea umană; definițiile diferite ale culturii reflectă teorii diferite de înțelegere sau criterii de evaluare a activității umane. In zilele prezente, antropologii folosesc termenul pentru a se referi la capacitatea umană universală de a clasifica experiențele și de a le codifica și de a le comunica simbolic. Ei consideră această capacitate ca o caracteristică definitorie a genului Homo. Din moment ce cultura este învățată, oamenii care trăiesc în diferite locuri au culturi diferite. Pot exista culturi diferite în diferite țări și pot exista și culturi comune între continente.

Artele sunt o vastă subdiviziune a culturii, compusă din multe creații și discipline creative. Este un termen mai larg decât „arta”, care, ca descriere a unui câmp, înseamnă de obicei doar artele vizuale. Artele cuprinde artele vizuale, artele literare și artele spectacolului – muzică, teatru, dans, cuvânt vorbit și film, printre altele.

Arta, în sensul său cel mai larg, este expresia creativității sau imaginației. Cuvântul artă provine din cuvântul latin ars, care, tradus în mod liber, înseamnă „aranjament”. Arta este în mod obișnuit înțeleasă ca actul de a face opere (sau opere de artă) care utilizează impulsul creativ uman și care au semnificație dincolo de simpla descriere. Arta este deseori distinsă de meșteșuguri și activități de hobby de agrement. Termenul de artă creativă denotă o colecție de discipline a căror scop principal este ieșirea de material pentru interpret sau public de interpretat. Ca atare, arta poate fi inclusă în forme variate, cum ar fi scrierea prozei, poezia, dansul, actul sau drama, filmul, muzica, sculptura, fotografia, ilustrația, arhitectura, colajul, pictura, moda. Arta poate fi, de asemenea, înțeleasă ca legată de creativitate, estetica și generarea de emoții.